Om Pergas

Är du intresserad i att bli Återförsäljare av PDS?

Pergas ett företag i tillväxt

Pergas AB grundades 1993 av Ola Hansson, som fortfarande är delaktig i bolaget som ägare och affärskonsult mot kunder som använder PDS.

Bolaget har sitt ursprung i dokument och mall-hantering. Fram till 2022 bestod kunderna av juridiska avdelningar, advokatbyråer och större bolag med behov av handläggning av stora mängder dokument. Exempel på betydande kunder som har använt Pergas tjänster och produkter över lång tid är; Delphie Advokatbyrå, Länsförsäkringar AB, BAE Systems AB, Tetra Pak, Stångåstaden AB, Fylgia Advokatbyrå och KSU (Kärnkraftsäkerhet och Utbildning).

Bolaget har sitt huvudkontor i Linköping, Östergötland, och har 12 anställda. Man har även ett försäljningskontor i Stockholm.

2018 bräddades bolagets inriktning. Pergas skapade ett nytt affärsområde, Pergas Utvecklingshus, som hade till uppgift att implementera och konfigurera bolagets huvudprodukt PDS, samt att verka som extern utvecklingsorganisation för andra bolag.

Samtidigt påbörjade nyutveckling av PDS, så att nya kundsegment och en internationalisering av produkten kunde genomföras.

Bolaget är inne i en stark tillväxtprocess för att tillgodose nya funktioner och kundsegment i åren som kommer.

Pergas UTVECKLINGSHUS

Pergas Utvecklingshus erbjuder bolag utan egen kompetens inom utveckling av mjukvara, att ha en egen extern organisation som kan användas vid behov.

Det innebär att Utvecklingshuset har ett antal utvecklare och projektledare som kan hjälpa till med kravställning och utveckling av mjukvarulösningar.

Bolagen som anlitar Utvecklingshuset behöver därför inte förbinda upp sig på dyra heltidskonsulter, men kan enkelt avropa timmar eller projekt efter behov.

Pergas Utvecklingshus mål är att skapa värde för våra kunder genom att leverera lösningar som är anpassade till deras behov, utmaningar och förväntningar.

Vi arbetar med både små och stora organisationer i olika branscher och sektorer.

Vi har ett team av erfarna och kompetenta medarbetare som kan hjälpa kunder med allt från strategi och design till utveckling och drift av IT-lösningar.

Utvecklingshuset har en flexibel och kundanpassad arbetsmetod som baseras på agila principer och moderna teknologier.

Pergas har ett brett nätverk av samarbetspartners och leverantörer som ger tillgång till de bästa resurserna och lösningarna på marknaden.

Exempel på typ av uppdrag och mjukvara vi hanterar i Utvecklingshuset är; IoT-lösningar, mobil-appar, administrationssystem, säljsystem, avancerade back-end lösningar, middleware, api-utveckling, avancerade molntjänster, drift eller support av mjukvara, avancerade webblösningar, tjänsteutveckling och projektledning

Exempel på kunder som använder sig av Utvecklingshuset är; Kalejdo Bredband, Länsförsäkringar, Picler och Umeå Energi.

Utvecklingshuset har även till uppgift att implementera, installera och integrera Pergas produkt PDS.

Erfarenhet

Pergas har ett seniort team som har många års erfarenhet av att bygga olika systemlösningar. Vi har jobbat med bland annat dokumenthantering, SharePoint, IPTV, styrsystem och App-utveckling.

App-utveckling

Pergas har stor erfarenhet av att utveckla avancerade APPar. Vi hjälper våra kunder med helhetslösningar från UX-design och usability, till utveckling och testning.

System-utveckling

Pergas har byggt allt ifrån enkla administrationsverktyg till avancerade Back-end och Front-end lösningar.

k

Grafiskt arbete

Pergas har kompetensen att ta fram hela grafiska lösningar från grafiska profiler till UX-design.

Integration och anpassning av PDS

PDS är en standardprodukt, men vi hjälper många kunder med specialanpassningar och integration av våra system. 

t

Support och drift

Om kunden önskar det erbjuder vi alltid support och drift. Främst av de system vi byggt på kundens begäran, men också rena åtaganden från andra tredje-parts produkter och system.

VÅR KOMPETENS

  • Systemutveckling (Back-end och Front-end) – 95%
  • UX-design – 80%
  • Usability – 85%
  • Dokumenthantering- 95%
  • Microsoft Office 365 – 90%
  • Support och drift – 75%

Pergas PRODUKTHUS

I Pergas Produkthus utvecklar vi vår egen produkt PDS. 

PDS är produktserien som organiserar och systematiserar företagets; dokument, mail, kunder, projekt och intranät.

PDS är 100% kompatibel med Microsoft Office 365 och körs i molnet. Klienterna finns till både Microsoft Windows och MACos. 

RÖSTER FRÅN PERGAS

“Det viktigaste när man bygger bolag är att skapa en företagskultur där alla känner sig hemma och kan bidra.”

Lars-Thomas Rasmussen

Marknadsansvarig, Pergas

“Utveckling skall vara roligt och inspirerande. Kunderna känner att vi lägger ner omsorg, kärlek och kreativitet i deras lösningar”

Carl-Johan Gerhardsson

Senior systemutvecklare

“För Pergas är det viktigt att kunden står i centrum. Det skall märkas att vi levererar kvalitativa lösningar som kunden vill ha och som vi är stolta över”

Ola Hansson

Affärskonsult, Pergas

“Vårt mantra är att vi jobbar tillsammans som ett team. Det gör att vi får en fantastisk sammanhållning som känns på riktigt”

Magnus Skog

Senior systemutvecklare